Over ons

Schoenmakerij Tweehuysen is in 1932 in Nijmegen opgericht door de Heer P. Tweehuysen, en sinds 1937 gevestigd in het huidige pand aan de In de Betouwstraat.

In de jaren zestig nam zijn oudste zoon Martien het bedrijf van hem over. Gedurende vele jaren stond hij garant voor degelijk vakmanschap.

Gerard kwam in 1975 bij zijn oom Martien in de zaak werken, en werd in 1983 mede-eigenaar. De derde generatie in dit familiebedrijf.

Sinds het overlijden van de Heer M. Tweehuysen in 2000 zetten Gerard en Marianne Cillessen het bedrijf samen voort.

Sinds 2013 is dochter Saskia gaan werken in de schoenmakerij. Inmiddels al een aantal jaren in het bezit van het vakdiploma Schoenhersteller, heeft zij – als vierde generatie – per 1 september 2018 het bedrijf overgenomen. Gerard en Marianne zullen voorlopig nog blijven meewerken.

Sinds juni 2016 – de opening – participeren wij in Zorgcafé Looppunt, aan de Tooropstraat 18 te Nijmegen. In dit concept zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd die met lopen en bewegen te maken hebben. Wij verzorgen de schoenreparaties, en zijn ook één dagdeel per week daar zelf aanwezig.

Schoenmakerij Tweehuysen is een ambachtelijk reparatiebedrijf waar U als vanouds nog steeds terecht kunt voor vakkundig advies op het gebied van reparatie en onderhoud.

 

 

 

 

Wij zijn lid van het Schoenmakers Gilde. Dat houdt in dat wij mogen repareren met de originele materialen van de schoenmerken Van Bommel en Van Lier. Voor dit lidmaatschap worden wij periodiek op kwaliteit gekeurd.
Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Schoenmakers Vereniging, de vakorganisatie van schoenherstellers
Wij zijn donateur van het Sprokkelbos Lent. Dit leuke speelbos voor kinderen is te vinden achter het voormalig Vitens Pompstation in Lent. Het is overdag openbaar toegankelijk en wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en financiële bijdrage van sponsoren